Combinatievaccins

Hondenziekte, Leverziekte, Parvo, Leptospirose

Voor deze combinatie is 1 vaccin verkrijgbaar (zie tabel hieronder).
De geadviseerde herhalingsfrequentie is jaarlijks. Voor Hondenziekte, Leverziekte en Parvo zijn echter vaccins beschikbaar met een 3-jaarlijkse herhalingsfrequentie. Mocht je ervoor kiezen om je hond tegen deze 4 ziektes te laten vaccineren, dan is het raadzaam om te kiezen voor een andere, voor de hond minder belastende combinatie. Er zijn namelijk ook DHP – combinatievaccins beschikbaar waarbij het mogelijk is een enkelvoudig Lepto-vaccin te geven. Nog beter is om deze vaccins enkele weken na elkaar te geven, zodat het immuunsysteem van je hond niet ineens te zwaar belast wordt.

Eurican DAP-Lmulti
(Boehringer Ingelheim)
7 weken en ouder
Werkzame bestanddelen
Lyofilisaat:
Canine Distempervirus, stam BA5
Canine Adenovirus type 2, stam CVA2-DK13
Canine Parvovirus type 2, stam CAG2


Suspensie:
Geïnactiveerde Leptospira interrogans:
- serogroup en serovar Canicola stam 16070
- serogroup en serovar Icterohaemorrhagiae stam 16069
- serogroup en serovar Grippotyphosa stam Grippo Mal D2
Adjuvantia/hulpstoffen
Lyofilisaat: Caseïne hydrolysaat, gelatine, dextraan 40, dikaliumfosfaat, kaliumdiwaterstoffosfaat, kaliumhydroxide, sorbitol, sucrose, water voor injecties
Suspensie: Kaliumchloride, natriumchloride, kaliumdiwaterstoffosfaat, dinatriumfosfaatdihydraat, water voor injecties
Dosering
Jaarlijks, na 2-voudige basisvaccinatie met een interval van 4 weken.

In gevallen waar hoge niveaus van maternale antilichamen worden vermoed door de dierenarts en de basisvaccinatie voltooid was vóór een leeftijd van 16 weken, wordt een 3e injectie met een vaccin van dezelfde handelsvergunninghouder tegen distemper, adenovirus en parvovirus aanbevolen vanaf de leeftijd van 16 weken, minstens 3 weken na de 2e injectie.

Beschikbare challenge en serologie data tonen aan dat bescherming tegen distempervirus, adenovirus en parvovirus 2 jaar aanhoudt na een basisvaccinatie gevolgd door een eerste jaarlijkse booster.
Toediening
Subcutaan
Bijwerkingen
Milde zwelling (≤ 2 cm) ter hoogte van de injectieplaats (vaak), die afneemt binnen 1-6 dagen, in bepaalde gevallen vergezeld door milde jeuk, warmte en pijn ter hoogte van de injectieplaats. Voorbijgaande lethargie en braken kunnen ook worden waargenomen.
Anorexia, polydipsie, hyperthermie, diarree, spiertrillingen, spierzwakte en huidletsels ter hoogte van de injectieplaats (soms).
Overgevoeligheidsreactie (zelden).
Waarschuwingen
Kan tijdens dracht gebruikt worden.
Klik hier voor volledige tekst registratie Eurican DAP-Lmulti